Saturday, February 7, 2009

ANWAR TU PENIPU!!!

Kawan BlueHope baru balik dari KL. Dlm perjalanan ke airport tu dia berbual2 dgn taxi driver.

Teksi driver : Balik ke mane, encik?

Mamat Blues : Sarawak.

Teksi driver : Kat Sarawak ada ramai tak penyokong PKR?

Mamat Blues : Ntah, tak tau la pulak.

Teksi driver : Jgn caya sgt dgn si Nuar tu. Pembohong besar!

Mamat Blues : Boleh caya ke ni?

Teksi driver : Kau nak caya ke kaki bontot memerintah?

Mamat Blues : Ishhh...mintak jauh la.


Moral dari perbualan ni: Jgn percaya walau sapa pun sehingga lah kita tengok dgn bijik mata sendiri.

9 comments:

Mr PenyuBiru said...

nampaknya mentaliti kebanyakkan orang, kalu jadik saspek atau didakwa bermakna anda akan dicop telah bersalah. hakim belum buat keputusan lagik.huhu..

zackzara said...

Kalau kita tak percaya kat orang, bermakna kita dah mula bersangka tidak baik kat org tu. Betul?
Dan kenapa mesti bersangka tidak baik pada org sedangkan kita masih belum mengenali org tu? Hmmm...nak percaya boleh, tak percaya boleh..depends dgn penerimaan akal masing2.

bluehope said...

Betul tu, Mr. Penyu. Org2 kita skrang ni mdah buruk sangka. Kat kaum klrga sndiri blaku jgak menda2 ni semua. Kita ni Zara kena jdi org yg bijak le nmpak nyer. Kene pndai mnilai yg mana intan, yg mana kaca. Kalo tak kita mdah kene hasut.

SAYANG SARAWAK said...

kalau takda angin, pokok takkan bergoyang...

Ahmad Saabun said...

Tuan baca juga apa yang saya sempat catit di www.ahmadsaabun.blogspot.com untuk kita semua. Salam

red rooster said...

... Karpal pun dah suruh dia bertaubat...hmm... jangan sampai tak sempat pulak. Apa pun, kepada semua: jemput lawati blog saya.

bluehope said...

Thanks visitors. Visit again. BlueHope akan lawat anda semua. Salam...

Jard The Great said...

manusia mmg suka bawa mulut.. huhu..

bluehope said...

Mulut mmg mcm2 jenis mulut. Mulut tempayan, mulut murai, mulut manis, mulut masin, mulut bisa,mulut gatal, mulut kotor dan mulut tajam. Ini lah peribahasa2 yg bkaitan dgn mulut. Makne nyer cari sndiri. BlueHope malas nak bukak buku peribahasa.