Sunday, June 28, 2009

HARI-HARI BOS MARAH!

Bos Bluehope ni agak panas baran org nya. Hari2 takde mood dan hari2 jgak nak marah2. Dulu bukan main handsome lagi org tua tu, sbb hari2 nak marah rambut pun makin luruh.

Ini lah dialog syahdu antara dia dan aku hari Jumaat yg lepas:


Bos : Nape tak dtg meeting?

Bluehope : Saya pegi attend meeting kat branch!

Bos : Nape tak bagi tau aku dulu? Yg ko memandai pegi watpe?

Bluehope : Kan saya dh bagi tau bos yg saya kene attend meeting kt branch. Bos jgak yg arah kan saya pegi.

Bos : Bila mase lak ko ade bagitau aku ko nak pegi?

Bluehope : Ade bos tapi masa tu bos tengah marah2. Sbb tu bos tak dengar ape yg saya cakap.

Bos : Yg ko bangang sgt bagi tau aku waktu aku tengah marah2 watpe?

Bluehope : Abih tuh, bile lak mase nyer bos takde marah2. Hari2 bos marah2, langsung tak bagi chance pun saya nak cakap ape2. Sbb urgent sgt, saya cakap je la...

Bos : Huhhhh... bodoh, bangang! Mana tak aku ni tak marah hari2 kalo dpt pkerja bangang camni!

Bluehope : Aiiikkkk... ape aku dh buat? Issshhhhh... aku yg bangang jadinya.

5 comments:

Tirana said...

Bos macam tu, elok dia kerja sendiri aje..tak payah ada perkerja bawahan..hehehe

kakpah said...

salam. pening kepala dapat bos bangang macam ni.

irbika said...

kalau saya bangang, per kata kita tukar posisi bos! saya dapat pekerja cerdik mcm bos dan bos akan dapat bos yang cool macam sayer.Nakkkk!!!!

hek eleh, kita yang bangang ni jugak yang diharapkan pun!!!

bluehope said...

Tirana,
Bos le katakan. Ikut sukati dia je!

Kak Pah,
Bukan takat pening je tapi 80% sewel dibuat nyer.

Irbika,
Idea tak begitu bernas sbb bos mane setuju dgn idea camtu. Betul tu! Kita jgak yg siapkan keje diorang dan naikkan nama diorang, kan?

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.