Friday, October 2, 2009

TOLONG... TOLONG!!!





















PETIKAN2 BERITA UTUSAN ONLINE...

PETIKAN 1

Malaysia bawa pulang penuntut Malaysia dari Padang

02/10/2009 2:38am

KUALA LUMPUR 1 Okt. — Malaysia malam ini menghantar tiga pesawat tentera ke Padang dalam misi membawa pulang hampir 300 penuntut Malaysia yang terlibat dengan kejadian gempa bumi di Sumatera barat Indonesia, petang semalam.

Tiga pesawat pengangkut jenis Hercules, yang membawa 26 orang termasuk 11 wakil media berlepas dari Pangkalan TUDM Subang pada 11.45 malam menuju ke Padang.

Setiausaha Majlis Keselamatan Negara Datuk Mohamed Tajudeen Abdul Wahab yang berada di pangkalan itu berkata pesawat yang membawa pulang penuntut terbabit di jangka tiba di Pangkalan TUDM pada 5.00 pagi Jumaat.


Bagus la camtu. Kita selamatkan orang2 kita dulu. Itu yang terbaik! Bluehope salute kerajaan Malaysia yg amat prihatin. Hidup Malaysia!


PETIKAN 2

Pasukan Mercy ke Sumatera Barat

KUALA LUMPUR 1 Okt. - Dua pegawai Persatuan Bantuan Perubatan Malaysia (Mercy Malaysia) berlepas ke wilayah Sumatera Barat, Indonesia hari ini dalam misi bantuan kemanusiaan kepada mangsa gempa bumi di negara itu.

Mercy Malaysia dalam satu kenyataan di sini memberitahu, dua ahli tersebut ialah Pegawai Kanan Program Mercy Malaysia, Maria Lauranti dan seorang sukarelawan, Oh Boon Haan.

Mereka berlepas ke wilayah negara itu dengan penerbangan AirAsia untuk menyertai pasukan perubatan lain di negara tersebut.

Kenyataan itu menambah, Mercy Malaysia akan turut menghantar bantuan keperluan asas kepada mangsa gempa bumi tersebut seperti ubat-ubatan, peralatan untuk tempat perlindungan sementara dan bekas untuk mengisi air bersih.


Alahaii... baik nyer orang Malingsia, kan, kan, kan?


PETIKAN 3

Indonesia mohon bantuan

JAKARTA 1 Okt. – Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono mengalu-alukan sebarang bantuan segera daripada Malaysia dan negara lain dalam usaha membantu mangsa bencana gempa bumi di Sumatera Barat.

Beliau berharap dengan semangat kerjasama ASEAN dan negara sahabat, mereka boleh menghulurkan bantuan seberapa segera ke kawasan yang dilanda gempa itu.


Ishhhh, ishhh, ishhh.... tak kan nak mintak tolong bangsa yang jahat, pencuri dan pemalas? Orang Malingsia la katakan! Kan, kan, kan...???

15 comments:

dukunlintah plk said...

jgn bebunyi cem ya dolok.. urg mintak tulong, kita tulong lok.. pas tok mun mok berondeng ka, begeramus betikam tapak mangkok ka.. ya lain cita :p

DeeN said...

Yg asyik nak mengganyang Malaysia tuh mungkin segelintir jer. Tolong tetap tolong. Itu perikemanusiaan kan, kan, kan.

Maaf, lama tak melawat kat sini. :)

Boleh said...

Because Chinese race is a superior race than a inferior malay race.

Chinese race vs malay race -

Usually

Skin - malay race is much blacker.

Brain (IQ) - malay race is much more low.

Face - malay race is much uglier.

Height - malay race is much smaller.

Physical ability - malay race is much more inferior.

Such truth may know you too who is a malay race.

All thing is because a malay race is very inferior than a Chinese race.

vesewe said...

We all know that from history, whether it be May 1969 or Kampung Medan or those who dies under police custody, it is usually the malay Muslims who are mistreating and killing other races, maybe due to their heritage Muslim recalcitrant.

Not many malays are able to respond and debate openly to criticism. They only know how to respond in a violent manner way.

miya said...

Bodoh punya melayu babi……….

Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

Get out from Sabah and Sarawak la!

Bodoh melayu babi!

romsam said...

Never mind, because UMNO already brought us disaster for last 30 years! No one would be worst than this.

killer said...

Pukimak punya melayu anjing berotak babi.
Kalau betul2 semua Cina India balik ke negara masing2 lagi senang bagi mereka bomb malaysia terutamanya semenanjung.
Selepas semua kaum Cina India balik, Cina India kerajaan boleh hantar berjuta2 askar Cina askar India & atomic bomb bagi hapuskan semua melayu anjing tanpa seekor pun hidup.
Lepas tu 'kaum melayu' tidak akan wujud lagi di muka bumi dan buku sejarah. Baguslah!

fargowin said...

Yes. Every human have a working brain except malay, even the malay itself agree. Malays are stupid, lazy and idiotic. Malays are the most stupid human race ever exits.

Of course Chinese is way smarter and more superior in every fucking way compared to a retarded malay. Chinese is a world race, a race with pride, with a great history and civilisation, we are hardworking and clever, every country lead by Chinese is strong and rich.

This is not self compliment but prove can be seen at Taiwan, Singapore and China. China has an economic growth so fast it has never happen in any other country before. Even the Americans agree.

What is malay? Malay is just a tiny piece of cow dunk left over in this earth. No one like malay. Do not agree? Show me which country lead by malay is well developed?

Hahaha. Malay should be left for extinction from this world as they are a bunch of stupid retarded lazy asshole.

bluehope said...

Wahhhhh... welcome2x. Ada lagi geng2 kucing kurap nih yer. Kesian haku ngan korang nih. Lom cukup2 lagi ke kasih sayang yg korang carik2 tuh. Patut la masih lagi merapik kat blog haku nih!

Hoii..jembalang tanah! Haku dengar sekarang nih makin ramai pelacur dari Asia Tengah masuk ke Malaysia. Gelaran diorang ialah "white horse". Nampak gaya nyer tercabar lah kepopularitian pelacur dari negara China atau gelaran mereka ialah "China doll" yg melambak kat Malaysia nih.

Kalo korang betol2 kurang kasih sayang, korang pilih la pelacur mana satu yg korang nak utk penuhkan kasih sayang korang yg kurang tu. Tak la korang jadi virus kat blog haku.

"China doll" pulak... fuhhhh, kelas woooo, ada umphhh kan, kan, kan??? Memang betol la kata ko, Chinese mmg superior. Service sangat OK!

Ko kata,"Of course Chinese is way smarter and more superior in every fucking way compared to a retarded malay. Chinese is a world race, a race with pride, with a great history and civilisation, we are hardworking and clever, every country lead by Chinese is strong and rich."

Uihhh... memang betol, kan? China doll suka fuck, fuck la! Sangat great dan civilise. Tahu pulak mcm teknik fucking yg canggih manggih. Mane tak laku, kan?

Mmg pandai korang nih mempromosikann diri. Takpe, takpe, takpe...nanti haku tolong korang buat promosi lagi besar-besaran. Promosi kan China doll korang tu sekali.

bluehope said...

Oii, Boleh n the geng. Nang kimak juak ktk urang. Kelakar sik ingat ngan dirik. Mcm la dirik yg bagus menar. Coba mbeliakkan mata ya menar2. Diat menar ka sik urang bangsa kau ya bagus. Malu nengar kau muji dirik ko camya gilak. Bagei urang sik tauk apa2 jak muji dirik pun kedak ya. Mcm la urang sik nanga bangsa nya ya bagus ka sik. Bodo ndak! Muka ko diat! Sekali gik... MUKA KO DIAT!!!

Mensia belik nadai untak nuan tuk. Bejako ndak meda ke kiba ke kanan. Baka ka ndak nemu bansa dirik dua kali lima gak! Kumbai ya semua urang bansa ya bisi pemandai. Bak sekula semak kami dituk, bansa ya nyak meh ka pemadu buntat. Maca ndak nemu, niboh gik ka bejako BM. Baka urang beli mua sidak ya enti dibai jako BM. Bansa muntat pia!!!

bluehope said...

Miya,
Bukan ko ke dulu jadi ibu ayam yg bawak masuk china doll ke malaysia? Pastu aku dengar ko merajuk, tak nak jadi ibu ayam lagi sbb bapak dan suami kau adalah pelanggan setia kpd china doll tuh.

Mak kau pun merajuk jgak dgn sikap gatal bapak kau. Dia pun mula cantik2 kan diri nya dan jadi china doll jgak. Mane tak tkejut bila satu hari, bapak kau pegi ke rumah urut nak buat projek. Ajen introduce la china doll baru kat dia. bukan main seronok lagi bapak kau dapat china doll baru. Bila masuk je ke bilik, tengok mak kau... alahai... perang besar! Start hari tu la kau tak nak jadi ibu ayam lagi. Sbb mak kau sendiri dh jadi anak ayam. Wakakakakaaa...

bluehope said...

Adooiiii... aku suka borak2 dgn geng2 boleh dn killer. Seronok, kan, kan, kan?

bluehope said...

"China has an economic growth so fast it has never happen in any other country before. Even the Americans agree."

Alaaaa... aku pong agree jugak. Tapi kan, kalo economic growth so fast, nape warga diorang ramai sangat dtg jadi ke malaysia, jadi pendatang haram pulak tuh, pastu jadi pelacur. Uiiiihhhh.... aku agreee!!! Grow, jgn tak grow!!! Grow la korang jadi keturunan pelacur.

bluehope said...

Boleh,

"Skin - malay race is much blacker.

Brain (IQ) - malay race is much more low.

Face - malay race is much uglier.

Height - malay race is much smaller.

Physical ability - malay race is much more inferior."

I WAS WONDERING... WHICH PART OF THE MALAYSIA ARE YOU LIVING? WHICH JUNGLE ARE YOU STAYING? SEBAB PERBANDINGAN YG KAU BUAT TU MCM TAK BETOL JE!

NAPE AKU SELALU NAMPAK ORG CINA YG GELAP, KONTOT, HODOH DAN ABC MELANGGAR DINDING!

UIHHH... KO NIH SALAH NEGARA AGAK NYER. MENTAL DISORDER KE MENTAL RETARDED KO NIH?

KO NIH BYK SGT MKN BABI, TU LA PASAL KO BODOH SGT..... BABI KAN BYK PARASITE, PARASITE TU LA YG HIDOP DLM KEPALA HOTAK KO YG BODOH TU SAMPAI KO DH TAU NAK MENILAI. KESIAN HAKU... APA LA AGAKNYA JADI DGN KETURUNAN2 KO NANTI.... MESTI 10 KALI BODOH DARI KAU.

bluehope said...

Boleh,

Ko bukak la 1 blog. Dpt gak aku menerjah masuk dan bersembang2 dgn kau. Aku suka la sembang2 dgn kau sbb kau nih sgt peramah.

Bukak la kalau berani!!! Kalo tak tau cara nak bukak blog, nanti aku ajarkan. Aku paham la yg kau nih bodoh satu dinding. Aku ikhlas nak tolong nih.

Meh laaaaaa....